Addad på nätet

ISBN: 139789174376463
Utgivningsår: 2012 (nyutgåva)

Beställ från Adlibris

Petra, Jenny och Linda litade på sin nya nätkompis Alexandra. Hon ville att de skulle skicka bilder och träffa en man som betalade för sex. Men Alexandra fanns inte på riktigt. Det var den så kallade Alexandramannen som lurade dem. Han själv tyckte inte att han gjort något fel. Ändå dömdes han till fängelse för sexbrott mot de unga tjejerna.

Det här är en bok som borde läsas av alla ungdomar och vuxna. Den ger underlag för samtal och diskussioner ute i skolorna om ungdomars närvaro på internet. Och om vuxnas frånvaro.

Recensioner

"Jag hoppas innerligt att ”Addad på nätet” får stor spridning, inte minst i skolorna. Den ger underlag till timtals av diskussioner om svåra ämnen som våld, sex, makt och frivillighet. Så länge barn och ungdomar hänger på nätet lär de stöta på manipulativa vuxna som vill dem illa. De som läser Katia Wagners bok kommer åtminstone att stå bättre rustade att göra kloka val."
Karin Rebas
Sydsvenskan
"Titeln är kanske svårförståelig för vuxna men begriplig för de ungdomar, som denna förkortade version av originalboken Alexandramannen utgiven 2008, riktar sig till /.../ Språket, intervjuerna, är helt ungdomars ordval. Den här boken, en varningsklocka, är skrämmande och viktig läsning för tjejer (tjejgrupper), men ger också vuxna som ej tar del av originalutgåvan (men borde) ett snabbläst alternativ!"
Ulla Britt Westelius
Bibliotekstjänst
"Språket är luftigt, enkelt och förklarande, och den otäcka innebörden griper tag i läsaren. Det som skrämmer mest är inte bara porträttet av en sexualförbrytare, men också bilden av att så många flickor värderar sin kropp så lågt, och att vuxna inte ställde fler frågor och fick fram sanningen tidigare. En viktig läsning för ungdomar från ca 13 år men även för vuxna."
Sofia Carlenberg
Bibliotekstjänst
"Jag tog boken bara för det var en dator på framsidan och så stod det ju addad på nätet , då tänkte jag direkt på msn och facebok. När jag började läsa boken tyckte jag att den var väldigt bra, men ändå lite sorgsen. Addad på nätet tror jag är den bästa boken jag har läst hittills"
Albin
14 år